Kozmetik Ürün Güvenlilik Değerlendirme Raporu (ÜGDR) Nasıl Hazırlanır?
Kozmetik Yönetmeliği 12. Maddesine göre “Bitmiş kozmetik üründe insan sağlığı için güvenlilik değerlendirmesi: Bu değerlendirme, 9/3/2010 tarihli ve 27516 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İyi Laboratuvar Uygulamaları Prensipleri, Test Birimlerinin Uyumlaştırılması, İyi Laboratuvar Uygulamalarının ve Çalışmaların Denetlenmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapılır. Üretici, bir kozmetik ürünün güvenli olduğunu göstermek amacıyla, ürünü piyasaya arz etmeden önce bu ürünün bilgileri temelinde bir güvenlilik değerlendirmesinin yapılmasını ve ürüne ilişkin güvenlilik raporunun Ek 1/B’de belirtilen şekilde düzenlenmesini sağlar. Söz konusu ürünün piyasaya arz edilmesinin ardından elde edilen ilave bilgilerle kozmetik ürün güvenlilik raporunun güncel tutulmasını sağlar. Ülke sınırları içinde aynı ürünün bir kaç yerde üretilmesi halinde, üretici bu üretim yerlerinden bir tanesini bu bilgilerin hazır bulunduğu üretim adresi olarak seçebilir. Bu durumda üretici, istendiği takdirde denetlenebilmesi için, seçilen bu yeri Kuruma bildirmek zorundadır.”
Ürün Güvenlilik Değerlendirmesini Kimler Yapabilir?
Bu değerlendirmeyi yapacak kişi için “Ek 1/B, Kısım B’de belirtilen kozmetik ürün güvenlilik değerlendirmesi, eczacılık diplomasına sahip bir kişi tarafından veya tıp, diş hekimliği, biyoloji, kimya, biyokimya, mikrobiyoloji veya eşdeğer diplomaya sahip toksikoloji dalında veya kozmetik ürün güvenlilik değerlendirmesi alanında sunulan teorik ve uygulamalı müfredat programını tamamlayanlara verilen bir belgeye sahip kişi tarafından yapılır” belirtilmiştir.
CoSteps, firmanızın Ürün Güvenlilik Değerlendirmesi ihtiyaçlarına uygun çözümler sunar. Tek bir ürün için de, binlerce ürün için de en verimli iş akışını sağlar ve masraflarınızı azaltarak iş gücünüzü artırır.
CoSteps ayrıca, kozmetik alanında sunduğu diğer hizmetlerle firmanız için gerekli tüm danışmanlık desteğini en uygun koşullar ile sağlar.